Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Afera oko Palme mora da dobije epilog - | K-013 Portal

Lutovac: Afera oko Palme mora da dobije epilog

dragan markovic palma, pedofilija u jagodini, zoran lutovac, ds, demokratska stranka

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da slučaj navodnog podvodjenja maloletnica od strane predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme ne bi smeo da ostane bez epiloga.

S tim u vezi ocenio je da je Srbija "lonac koji ključa" i da je pitanje šta će dovesti do toga da iz lonca počne da kipi.

"Podvodjenje maloletnica je jedna od afera koja bi mogla to da izazove. Neke stvari se jednostavno ne mogu praštati. I to uopšte nije pitanje političke orijentacije i stranačke pripadnosti", izjavio je Lutovac za "Danas".

Lutovac je kazao da se dešava da akteri afera iz vlasti ostaju neprocesuirani jer ne postoji nezavisno sudstvo i zbog toga što se javno mnjenje kreira "u kabinetu jednog čoveka, a kanališe preko kontrolisanih medija i kada su sve državne i paradržavne institucije u njegovoj funkciji".

"Sada je taj čovek pod budnim okom velikih sila kojima je obećavao i šakom i kapom ne razmišljajući o posledicama. A posledica toga je, izmedju ostalog, da bi želeo da se oslobodi (ministra odbrane Nebojše) Stefanovića, ali ne može ne dozvoljavaju mu", ocenio je Lutovac.

Komentarišući izjavu predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da deo opozicije nije dostavio platformu za medjustranački dijalog o izbornim uslovima, Lutovac je rekao da Dačić nije medijator već samo jedna strana u pregovorima i da zato opozocija nema razlog da mu dostavlja platformu.

"Upoznaće se sa platformom kada pregovori uz posredovanje Evropskog parlamenta počnu. Mi smo spremni za pregovore, definisali smo ciljeve i pripremili rešenja koja vode ka ostvarivanju tih ciljeva", naglasio je on.

Lutovac je kazao da je podmetnuta teza da predstavnici EP imaju ulogu da ostvaruju ciljeve opozicije.

"Od evroparlamentaraca očekujem da postupaju u skladu sa evropskim standardima i vrednostima i u skladu sa izveštajem koji je EP usvojio, a u kojem se kaže da u Srbiji nema vladavine prava i slobode medija. Dakle, da budu posrednici u dijalogu koji će voditi sprovedu vladavine prava i slobode gradjana i medija. Ne očekujemo i ne tražimo od njih da rade naš posao", naglasio je on.

Lutovac je naglasio da su gradjani Srbije "taoci zarobljene države" koja je "lični servis autokrate" jer u njoj nema vladavine prava, slobode medija i slobodnih izbora.

"Zakoni se kreiraju u korist tamničara države, protivno interesima gradjana i države. Država je zarobljena uz pomoć političke i privredne 'elite' koje su umrežene sa organizovanim kriminalom. Javne politike su u njihovoj službi, a korupcijom obezbedjuju legalizovane privilegije", dodao je on.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.