Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Sve ono što opozicija zamera vlastima, zamera i EU u svojim izveštajima - | K-013 Portal

Lutovac: Sve ono što opozicija zamera vlastima, zamera i EU u svojim izveštajima

zoran lutovac, demokratska stranka, ds

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je uveren da će uskoro doći do dijaloga vlasti i opozicije, uz posredovanje Evropske unije, o uspostavljanju uslova za poštene i slobodne izbore u Srbiji, saopšteno je danas iz DS.

Lutovac je u pisanoj izjavi naveo da "sve ono što opozicija zamera vlastima, zamera i Evropska unija u svojim izveštajima", zbog čega je i EU neophodna kao medijator.

"Bez nje bismo bili u istoj situaciji kao što smo bili na Fakultetu političkih nauka, pa i posle u Parlamentu jedna strana priča jedno, druga drugo, i onda se razilazimo. Uspeh dijaloga je u interesu svih, ali da bi on uspeo važno je da agenda dijaloga bude dobro postavljena. Mi moramo da razgovaramo o tome kako ćemo obezbediti poštovanje zakona i Ustava, a ne da li ćemo i u kolikoj meri poštovati zakone i Ustav, kao što bi to mnogi želeli", rekao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, opozicija treba da sinhronizuje svoje akcije, da formuliše zahteve i sa tim zahtevima, zajedno, izadje pred gradjane Srbije i zatraži njihovu podršku, kao i da se izbori za slobodu medija.

Lutovac je naveo da koliko je sloboda medija važna, "govori i činjenica da se nedoumice u vezi sa zahtevom koji je bivši član stranke Branislav Lečić podneo Ministarstvu isključivo medijski stvaraju".

"Samo u medijima, i to uz pomoć režima, stvara se slika o nekoj drugoj strani, koja realno ne postoji. Da nema medijske podrške, svaki gradjanin Srbije bi znao da je Lečić dostavio ministarstvu falsifikate, zbog čega bi trebalo ne samo da bude odbijen, nego i da krivično odgovara, i mi se ovim pitanjem ne bismo bavili duže od dva minuta", kazao je Lutovac.

On je naveo da je DS fokusirana na ono što je zaista važno, zbog čega se lokalni i resorni odbori, uporedo sa pitanjima važnim za svakodnevni život gradjana i borbom za poštene izbore, intezivno bave pripremama i rešenjima za sistemsku promenu u Srbiji "koja podrazumeva kompletnu promenu društva, a ne samo personalnu promenu garniture na vlasti".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.