Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Vučićev državotvorni pokret pokušaj da se politički profiliše na drugi način - | K-013 Portal

Lutovac: Vučićev državotvorni pokret pokušaj da se politički profiliše na drugi način

zoran lutovac, demokratska stranka

 Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je večeras, komentarišući najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će formirati državotvorni pokret, da je to „pokušaj da se podeli odgovornost za sve ono što je loše uradjeno i da se politički profiliše na drugi način“.

Lutovac je za N1 ocenio i da takav pokret „ne mogu da prave oni koji su uništili državu, institucije i društvo“.

Po njegovim rečima, stvaranje državotvornog pokreta može da bude i pokušaj da se sa političke scene odstrane ekstremi sa leve i desne strane i da se na taj način proširi centar političkog uticaja.

Predsednik DS je istakao da to nije nova ideja, i da je tako nešto u Velikoj Britaniji svojevremeno uradio bivši premijer Toni Bler, danas savetnik Aleksandra Vučića.

„Ne postoje klasične podele na ideologije. Nema levice i desnice, mi smo progresivci i zauzimamo centralni politički prostor. On je kratkoročno imao pomaka, medjutim dugoročno napravio je štetu laburistima jer je socijaldemokrate udaljio od svog biračkog tela“, naveo je Lutovac.

Kada su u pitanju ocene da se Vučić plaši desnice, Lutovac kaže da je to tačno u kontekstu da lider naprednjaka brine samo o svom rejtingu.

„Kada je u pitanju Kosovo, desnica ga ugrožava. Pokušava da je marginalizuje, da je prikaže ekstremnom“, ocenio je on i dodao da se Vučić manje plaši demokratske opcije jer je „učinio sve da je marginalizuje“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.