Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mađarski pokret na izbore izlazi u koaliciji sa Zelenovićem - | K-013 Portal

Mađarski pokret na izbore izlazi u koaliciji sa Zelenovićem

madjarski pokret, ferenc sevenj, nebojsa zelenovic

Madjarski pokret će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima na proleće u okviru koalicije koju predvodi Nebojša Zelenović, izjavio je danas funkcioner tog pokreta Ferenc Ševenj.

Ševenj je, kako prenosi Madjarski pokret, rekao da će se pridružiti zeleno-gradjanskom bloku bivšeg gradonačelnika Šapca, jer su u toj koaliciji videli garancije za efikasno predstavljanje i zaštitu interesa madjarske zajednice u Srbiji.

„Doneli smo odluku o priključivanju ovoj koaliciji jer se radi o novim, kredibilnim licima u politici i o jednoj proevropskoj – gradjanskoj platformi koja će pružiti alternativu i na opozionoj sceni u odnosu na desničarske stranke i organizacije i prema starim licima u politici kao što su Dragan Djilas i Vuk Jeremić“, kazao je Ševenj.

Dodao je da to znači da će vojvodjanski Madjari dobiti alternativu u odnosu na „provladinu, nekritičnu politiku Saveza vojvodjanskih Madjara“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.