Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Malinović: Stanje je alarmantno i nema prostora za kalkulaciju - | K-013 Portal

Malinović: Stanje je alarmantno i nema prostora za kalkulaciju

ds, demokratska stranka, eksplozija u fabrici sloboda

"Da li je sinoćna eksplozija u 'Slobodi' Čačak posledica nemara, nestručnosti ili se prikriva nešto? Faktor sreće i ovaj put je sprečio teže posledice, ali činjenica je da šta god da se dešava, to postaje opasno po građane i okolinu," upozorio je Sreto Malinović, predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za bezbednost i odbranu.

Naime, sinoć oko 20 časova desila se druga eksplozija u fabrici "Sloboda" u proteklih 15 dana, lakše su povređena 3 radnika, a stanovništvo u najbližoj okolini fabrike je evakuisano.

"Ono što posebno zabrinjava jeste pitanje da li je izvršena kvalitetna analiza i temeljna kontrola stanja u fabrici i kakve mere su naložene posle prethodne havarije. Šta su od toga preduzeli menadžment i Nadzorni odbor fabrike da se podigne nivo bezbednosti i zaštite radnika i proizvodnih kapaciteta? Ima li odgovornosti nadležnog ministarstva? Mnogo je pitanja, a malo odgovora koji bi umirili građane Čačka i okoline", izjavio je Sreto Malinović.

Demokratska stranka zahteva od nadležnih organa da istraže uzroke, ustanove odgovornost i nalože mere za hitno dovođenje stanja na nivo koji bi ugroženost zaposlenih u fabrici, lokalnog stanovništva i materijalnih dobara sveo na minimum. Druga eksplozija u tako kratkom toku jasno pokazuje da kadrovi Srpske napredne stranke svojom bahatom nestrućnošću uništavaju fabrike namenske industruje koje su teškom mukom obnovljene u periodu od 2001. do 2012. godine. Poražavajuće što ovakve teške nesreće, neretko i sa ljudskim žrtvama poput poslednje eksplozije u fabrici "Milan Blagojević", ne dobijaju sudski epilog zbog svesne opstrukcije sudskog procesa od strane bahatih vlastodržaca. Stanje je alarmantno i nema prostora za kalkulaciju i improvizacije, zaključuje se u saopštenju.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.