Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Presedan je da RTS od Vučića saznaje da će im gostovati u Dnevniku - | K-013 Portal

Manojlović: Presedan je da RTS od Vučića saznaje da će im gostovati u Dnevniku

tatjana manojlovic, ds, demokratska stranka

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da je presedan da Radio-televizija Srbije (RTS) saznaje na društvenim mrežama da će njen gost u centralnoj informativnoj emisiji biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Spikerka prepodnevnih vesti RTS-a pročitala je jutros informaciju da će predsednik Vučić večeras biti gost drugog Dnevnika, pozivajući se na objavu na njegovom nalogu na Instagramu.

Manojlović, koja je dugogodišnja novinarka RTS-a, kazala je agenciji Beta da je nečuveno da se predsednik države svojim domaćinima na javnom servisu najavljuje preko Instagrama.

„Da budem cinična, ovo može da se protumači i kao izraz lepog vaspitanja, jer ipak neće doći nenajavljen u Dnevnik. Nadam se da sledeći Vučićev korak neće biti da na Instagramu objavi košuljice Dnevnika RTS-a“, naglasila je potpredsednica DS-a.

Na pitanje Bete, da li je na prethodnim gostovanjima na RTS-u Aleksandar Vučić bio pozivan od strane urednika ili se, kako je to danas objavljeno, sam pozivao i najavljivao, Manojlović je kazala da na to pitanje ne zna odgovor jer nije član Informativne redakcije.

„O tome ne mogu da svedočim jer nisam deo te ekipe, ali razmišljam i pretpostavljam kao i većina gradjana Srbije. Istraživanja BIRODI pokazuju da je od početka decembra do kraja aprila ove godine DS bila zastupljena u drugom Dnevniku sa 64 sekunde, a Aleksandar Vučić više od pet sati. To dovoljno govori kako funkciniše Javni medijski servis“, istakla je novinarka RTS-a i funkcionerka DS-a Tatjana Manojlović.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.