Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Radnicima u Srbiji sve teže, a država ne nudi odgovore na probleme - | K-013 Portal

Manojlović: Radnicima u Srbiji sve teže, a država ne nudi odgovore na probleme

ds, demokratska stranka

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović čestitala je danas Međunarodni praznik rada svim građanima i dodala da je položaj radnika u Srbiji svake godine sve lošiji, a da „država ni na jedan problem nije ponudila suštinski odgovor“.

Manojlović je u pisanoj izjavi navela da se umesto brige o poboljšanju njihovog položaja, „radnice i radnike pod pretnjom gubitka posla primoravaju da idu na mitinge, sakupljaju kapilarne glasove, botuju i ucenjuju zbog održanja gole egzistencije“.

„Dok se u Evropi radno vreme skraćuje, kod nas se radi i po 10, 12 sati u nehumanim uslovima. U firmama koje se otvaraju subvencijama države Srbije, na personal gledaju kao na roblje. U takvoj državi, diktatura caruje, a proslava praznika rada deluje vrlo cinično“, kazala je Manojlović.

Ona je navela da će se DS „boriti i nadalje za dostojanstvene uslove rada i uslove u kojima će svako moći da živi od svog rada“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.