Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Srbiju koče naprednjaci, a ne žene - | K-013 Portal

Manojlović: Srbiju koče naprednjaci, a ne žene

tatjana manojlovic, demokratska stranka, ds

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović izjavila je danas da je sramotno kako neodgovorna naprednjačka vlast neprekidno utiče na pogoršanje, umesto na popravljanje položaja žena u Srbiji.

Manojlović ističe da ministar Dmitrović direktno etiketira i targetira žene, ogrće ih stigmom i okrivljuje za negativan prirodni priraštaj.

"Kada sa vrha države čujete pežorativno ukomponovan izraz "devojčice" ili kada se stranim investitorima o radnicama u fabrikama skrene pažnja sa diskutabilnim i dvosmislenim "eeee", kada slogani populacione politike zvuče kao da se ženama obraća poput mašina za rađanje - "rađaj, ne odgađaj" npr.- onda je logično i ovo danas. Slika žena u našim medijima i tako je stereotipna i diskriminatorna, a izveštavanje često seksističko i omalovažavajuće. O položaju žena, nasilju nad njima, rodno senzitivnom jeziku - i dalje se govori sa podsmehom, izveštava se senzacionalistički, tragične posledice se relativizuju skretanjem pažnje na trivijalnosti. Demokratska stranka zahteva političku odgovornost svih koji umesto da utiču na sprečavanje nasilja nad ženama, direktno utič u na pogoršanje njihovog položaja. I to sa pozicije državnih službenika, koje plaćaju svi građani ove zemlje.

Predrasude su i tako duboko ukorenjene, a vlast ovakvim istupima direktno utiče i preuzima odgovornost za svaki šamar upućen ženi, za svaku psovku na njen račun i naravno - na neretko fatalne ishode. Vrtimo se u krugu iz kojeg ćemo jako teško i uz velike muke možda jednom izaći, a žene sada moraju ponovo da se bore za već osvojena prava. Ali, to je usud koji podjednako nose svi građi Srbije, pod bremenom autokratskog režima.

Demokratska stranka obećava svim ženama i svim mladim ljudima u Srbiji da će kao prioritet imati upravo zalaganje za njihova prava, za pospešivanje rađanja, jednaka prava svakog novorođenog deteta, bolje uslove za sticanje stanova mladim bračnim parovima. Naprednu, a toliko nazadnu vlast, poslaćemo na smeće istorije. Zato pozivamo građane da zajedno oslobodimo našu državu ovog razarajućeg režima. Što pre, to bolje", zaključila je Manojlović.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.