Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marinika Tepić: Izbori za predstavnike u EP pre zatvaranja poglavlja bili bi dokaz da nas EU želi - | K-013 Portal
marinika tepic, evropski parlament

Marinika Tepić: Izbori za predstavnike u EP pre zatvaranja poglavlja bili bi dokaz da nas EU želiPotpredsednica Stranke slobode i pravde Marinike Tepić izjavila je da bi „organizovanje izbora za Evropski parlament (EP) pre zatvaranja poglavlja, odnosno što pre, u svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji (EU) na kojima bi se birali predstavnici za EP koji bi imali pravo da govore bez prava glasa, bio dokaz da nas EU želi“.

Tepić je danas preuzela predsedavanje Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije u Skupštini Srbije.

„Ako je EU u procesu pristupanja Srbije stalno imala dodatne uslove i zahteve i ako je već iskoračila iz osnovnog pregovaračkog okvira kada su pregovori počeli, onda može i danas da iskorači kako bi poslala jasnu poruku građanima Srbije da računaju na nas. Ovo je posebno važno zbog nikada niže podrške EU u Srbiji“, zaključila je Tepić.

Ona je podsetila da je Borko Stefanović podneo predlog Rezolucije o usaglašavanja spoljne politike sa EU Skupštini Srbije sa namerom da otvorimo raspravu o uvođenju restriktivnih mera Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.