Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu protiv Zagorke Dolovac zbog nepostupanja - | K-013 Portal

Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu protiv Zagorke Dolovac zbog nepostupanja

marinika tepic, ssp, stranka slobode i pravde

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podnela je danas Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv republičkog tužioca Zagorke Dolovac jer, kako je navela, nije postupala po službenoj dužnosti i pokrenula istragu u krupnim koruptivnim aferama već se „pravila mrtva“.

Tepić je u obraćanju novinarima ispred zgrade Tužilaštva precizirala da je reč o koruptivnoj trgovini oružjem u aferi Krušik i aferi u kojoj je premijerka Ana Brnabić zloupotrebom službenog položaja omogućila da njen brat kao direktor u firmi Aseko dobije veliki iznos novca iz državnog budžeta.

Kako je naglasila, ona je već odavno pred zgradu Tužilaštva odnela „kutije dokaza“ o tim aferama.

Takođe, Tepić je podnela i krivičnu prijavu za aferu Telekom u kojoj je ta, kako se izrazila „kasica prasica SNS“ dala u „lažnom ugovoru privatniku Igoru Žeželju 38 miliona da kupi jednu medijsku grupu i Kurir, kako bi održavao medijski mrak u Srbiji“.

Zbog te afere podnela je krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Telekoma Predraga Ćulibrka za zlouputrebu službenog položaja i protiv člana Vladinog saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Miličevića zbog nečinjenja.

Kako je rekla, taj savet je imao nadležnost i obavezu da o toj aferi obavesti Vladu i Tužilaštvo.

„Nadam se da će Tužilaštvo reagovati jer u njemu postoje sjajni tužioci, ali ih je potrebno ohrabriti“, rekla je ona.

Ona je takođe navela da ta krivična dela ne zastarevaju brzo i da će se u svakom slučaju za njih odgovarati kada se uspostavi nezavisno i samostalno sudstvo i tužilaštvo.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS