Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miketić (Zajedno): Tražimo povlačenje nacrta zakona o policiji, u subotu protest u Beogradu - | K-013 Portal

Miketić (Zajedno): Tražimo povlačenje nacrta zakona o policiji, u subotu protest u Beogradu

protest, zakon o policiji, djordje miketic

Narodni poslanik Zajedno Djordje Miketić izjavio je danas na javnoj raspravi o nacrtu novog zakona o policiji da ga treba povući jer „ovaj zakon otvara vrata za mnoge zloupotrebe i problematičan je u jako velikom broju svojih članova“.

Kako je saopšteno iz stranke Zajedno, Miketić je na javnoj raspravi koja je održana u Regionalnoj privrednoj komori u Novom Sadu rekao da je „zakon pisan van preporuka Saveta Evrope“, i najavio proteste sa zahtevom za njegovo povlačenje.

„Evropski parlamentarci su već na ovaj predlog zakona reagovali tražeći da se povuče i zajednički zahtev svih nas iz Zajedno, ali i drugih opozicionih stranaka, jeste da se ovaj zakon hitno povuče, jer ga je nemoguće popraviti, već se konačno treba da se sedne sa organizacijama civilnog društva, stručnjacima, gradjanima i opozicionim strankama i konačno napiše nov zakon“, kazao je Miketić.

On je najavio da su „gradjani odlučni u tome da se ovaj zakon vrati na ponovno pisanje“, i najavio da će zbog toga u subotu u Beogradu biti organizovan protest.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.