Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministrovom kumu nalepnica važnija od života - | K-013 Portal
pokret slobodnih građana, psg

Ministrovom kumu nalepnica važnija od životaPokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da su prvi potezi ministra gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture Srbije, Tomislava Momirovića, samo potvrda štetnog osmogodišnjeg pogodbenog načina rada Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

"Momirović koji je pre mesec dana postao ministar, kao prvu odluku je doneo da postavi svog kuma Miloša Adamovića, za predsednika Nadzornog odbora javnog preduzeća 'Putevi Srbije'. Adamovićeva prva odluka je da agenciji 'Reddit' plati pet miliona dinara da redizajnira logo 'Puteva Srbije'", saopštio je PSG.

Pokret ukazuje da ovakva odluka "Puteva Srbije" pokazuje svu "bezosećajnost" vlasti jer u vreme kada veliki broj gradjana Srbije strepi za budućnost svog posla i svoju egzistenciju, kada se deca leče SMS-ovima, kada su autoputevi puni rupa, novo rukovodstvo JP "Putevi Srbije" je našlo za shodno da se bavi kozmetičkim radovima.

"Da ne govorimo da je predvidjena cena redizajna logoa firme više desetina puta 'naduvana' u odnosu na realnu cenu", naveo je PSG.

PSG je upitao "Puteve Srbije" zašto nisu raspisali konkurs za redizajn logoa ako su smatrali da je nepohodno i po kojoj metodologiji je utvrdjeno da postoji potreba za redizajnom postojećeg.

"Da li je izvršena analiza uticaja novog logoa na poboljšanje poslovanja preduzeća, kako je odredjena okvirna cena i da li je u momentu pandemije korona virusa ovo bila neophodna odluka?", pita PSG.

Pokret navodi da je menadžment JP "Putevi Srbije" platio pet miliona dinara za novi i "bespotrebni" logo, a jedan milion dinara je predvideo za humanitarne aktivnosti u 2020. godini.

"Nekome je nalepnica bitnija od života", saopštio je PSG.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.