Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Masterplan ne rešava probleme zdravstva već stvara dodatnu konfuziju - | K-013 Portal

Narodna stranka: Masterplan ne rešava probleme zdravstva već stvara dodatnu konfuziju

narodna stranka, vuk jeremic, master plan zdravstvo

Predložena reorganizacija zdravstvenog sistema Srbije neće poboljšati kvalitet i dostupnost zdravstvene zaštite već će stvoriti dodatnu konfuziju jer obiluje "polugotovim pa čak i štetnim rešenjima", ocenila je danas Narodna stranka.

Navodi se da predloženi Masterplan Ministarstva zdravlja predstavlja "pokušaj da se nedostatak kadrova kao i manjak sredstava koji nastaje neadekvatnim raspolaganjem, reši tako što će na postojeći kadar prebaciti sveukupnu zdravstvenu delatnost".

"Gradjanima je sve teže da pravovremeno dodju od zdravstvene zaštite zbog ogromnih redova i udaljenih termina ali ključ za rešavanje rupa u sistemu je u iznalaženju rešenja kako povećati broj specijalista, adekvatno ih stimulisati i zadržati u domaćem zdravstvu a ovo nekritičko optereživanje bi za posledicu imalo dodatni odliv stručnjaka", ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da bi predvidjenim pripajanjem ili spajanjem više zdravstvenih ustanova u jedno pravno lice, lekari bili "dodatno opterećeni a kvalitet zdravstvene zaštite smanjen".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.