Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Međunarodne organizacije da se uključe u rešavanje problema u Linglongu - | K-013 Portal

Narodna stranka: Međunarodne organizacije da se uključe u rešavanje problema u Linglongu

narodna stranka, linglong

Narodna stranka pozvala je danas medjunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava i prava na rad da se uključe u rešavanje problema radnika fabrike „Linglong“ u Zrenjaninu, koja ih „tretira kao robove“.

Kako se navodi u saopštenju zrenjaninskog odbora Narodne stranke, država Srbija se „pravi kao da je sve u redu, a bahati ‘investitori’, domaći i strani, rade šta im je volja“, a sve u vezi sa fabrikom „Linglong“ radjeno je mimo procedura.

„Pitali smo, tražili informacije od javnog značaja, ukazivali na probleme, ali su se nadležni, od opštinskog nivoa do najvišeg državnog nivoa, oglušili na naša pitanja verovatno računajući da sve mogu da zastraše ili zataškaju“, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli iz te stranke, nijedna državna institucija ne reaguje, a odgovora na pitanja nema od polovine juna, kada je održan protest ispred te fabrike.

„Prvo je data naša zemlja, potom naš novac, pa je počela ‘okupacija’ Zrenjanina i okoline. Radnici u ‘Linglongu’ nemaju struju, vodu, grejanje, dovoljno hrane, nemaju pravo na lečenje, nisu vakcinisani protiv kovida, iako su to tražili“, istakli su iz Narodne stranke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.