Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Neće biti predizbora u opoziciji - | K-013 Portal

Narodna stranka: Neće biti predizbora u opoziciji

vladimir gajic, narodna straka, vuk jeremic

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da se ta stranka protivi predizborima u opoziciji i da taj stav sigurno neće promeniti, a da pitanje unutrašnjih izbora "uopšte ne postoji u relevantnoj opoziciji", saopšteno je iz Narodne stranke.

"Predizbori se neće dogoditi. Sa održavanjem predizbora se ne slažu Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Dveri, a to su relevantne političke organizacije koje o tome mogu da se izjasne", izjavio je Gajić za televiziju Nova S.

Gajić je istakao da je odredjivanje kandidata na izborima "autonomna stvar stranaka", a da gradjani mogu da glasaju za te kandidate i stranke i da im se priključe.

"Ako su stranke loše procenile kandidate, gradjani će odgovoriti i dati svoje mišljenje o tome na izborima", rekao je Gajić.

On je, povodom predloga bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića za održavanje predizbora u opoziciji, rekao da "Zelenović ima ambicije da izlazi na svake izbore, bez obzira na uslove".

"Zelenović je pre prethodnih izbora narušio jedinstvo opozicije, izašao je na izbore i bio je počišćen na izborima u Šapcu", rekao je Gajić.

Gajić je istakao da Narodna stranka neće saradjivati sa strankama koje su izašle na izbore u junu 2020. godine.

"Zelenović i PSG su za nas završena priča. Narodna stranka o izbornim uslovima razgovara samo u bloku sa SSP, DS, Dverima i još nekim manjim političkim organizacijama koje su bojkotovale prethodne izbore", rekao je Gajić.

Gajić je dodao da opozicija na godinu dana pred izbore ne bi trebalo da se medjusobno gloži oko izbora kandidata.

"U situaciji u kojoj imamo daleko veće i značajnije probleme i pokušavamo da nadjemo zajednički imenitelj u pregovorima o izbornim uslovima i eventualnog izlaska opozicije na izbore, koji je potpuno upitan, razgovara se o kandidatima, a nismo rešili osnovno pitanje da li ćemo izaći na izbore", rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, oni koji učestvuju na izborima trebalo da imaju 17.000 kontrolora i ozbiljnu infrastrukturu kako bi sačuvali glasove.

"Narodna stranka ima više od 110 odbora u Srbiji i ima oko 13.000 članova i može da za 48 sati skupi 20.000 potpisa. Nadamo se da će i druge opozicione stranke mnogo da urade na tom planu. To se očekuje od opozicije", rekao je Gajić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.