Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka od vlasti očekuje jasan odgovor na problem Fijatovih radnika - | K-013 Portal
narodna stranka, kragujevac, fijat, radnici fijata

Narodna stranka od vlasti očekuje jasan odgovor na problem Fijatovih radnika


Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu očekuje od predstavnika vlasti „jasan odgovor“ na problem radnika kragujevačkog „Fijata“, umesto politikantskog pristupa, koji predstavlja izvor ogromne nadolazeće socio-ekonomske krize u Kragujevcu.

U saopštenju se navodi da je krajnje neodgovorno da država mesecima ne može da zauzme jasan stav u pogledu budućnosti kompanije, u kojoj ima trećinu vlasništva i u kojoj je zaposleno više hiljada njenih gradjana.

„Ugrožavanje poslovanja kompanije Fijat imalo bi nesagledive socijalno-ekonomske posledice za naš grad. Pored hiljada porodica koje zavise od ‘sudbine’ auto-giganta, radna mesta bi bila ugrožena i u fabrikama u Kragujevcu, koje kao komponentaši učestvuju u lancu snabdevanja kompanije“, smatraju u Gradskom odboru Narodne stranke.

Kako se dodaje, u svetlu aktuelne ekonomske i energetske krize, kao i geopolitičkih previranja, jasno je da bi, takvim ishodom, privredni razvoj grada i regiona bio značajno redukovan.

Narodna stranka je podsetila da je početkom godine gromoglasno najavljeno zajedničko ulaganje države i kompanije „Fijat“ u proizvodnju električnih automobila, pri čemu se država obavezala na dodelu 48 miliona evra subvencija.

„Predstavnici vlasti su se na svim medijima hvalili ovim poduhvatom, a sada kada se odlučuje o egzistenciji hiljada zaposlenih, svedoci smo nemuštog govora tih istih predstavnika“ saopšteno je u GO NS.

Ocenjeno je da je „poražavajuća“ činjenica da su radnici u zemlji „ekonomskog tigra“, prinudjeni na blokadu vitalnih saobraćajnica, kako bi se izborili za svoja prava.

 

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.