Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka traži od Vučića da hitno pošalje pisma Putinu i Si Đinpingu o Kosovu i Metohiji - | K-013 Portal

Narodna stranka traži od Vučića da hitno pošalje pisma Putinu i Si Đinpingu o Kosovu i Metohiji

narodna stranka, miroslav aleksic

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da hitno pošalje istovetna pisma predsednicima Rusije i Kine, u kojima će ih zamoliti da „ulože veto u Savetu bezbednosti ako članstvo samoproglašenog Kosova u UN dodje na dnevni red“.

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je u pismu Vučiću predložio tekst pisama Vladimiru Putinu i Si Djinpingu i pozvao je predsednika Srbije da obavesti javnost kada im uputi pisma.

Aleksić je u pismu naveo da su u toku ubrzane diplomatske akcije u kojima će se od Srbije zahtevati da pristane na članstvo tzv. Kosova u Ujedinjenim nacijama, i da je zato važno da što hitnije pošalje pisma liderima Rusije i Kine.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je podsetio predsednika Srbije da se na sednici parlamenta obavezao da će poslati pisma i dodao da je Rezolucijom Narodne stranke o Kosovu i Metohiji predvidjeno da se pisma upute u Moskvu i Peking.

U predlogu pisma navodi se da se Srbija „odlučno suprotstavlja medjunarodnoj afirmaciji takozvanog Kosova i da će to nastaviti da čini i u budućnosti“.

„Stoga Vas molim da, ukoliko pitanje članstva takozvanog Kosova u Organizaciji ujedinjenih nacija bude ikada pokrenuto u okviru Saveta bezbednosti te organizacije, Ruska Federacija (Narodna Republika Kina) svaku takvu inicijativu bezuslovno zaustavi koristeći prava i instrumente koje uživa kao njegova stalna članica, uključujući pravo veta“, navodi se u pismu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.