Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne davimo Beograd u solidarnoj poseti Jagodini - | K-013 Portal

Ne davimo Beograd u solidarnoj poseti Jagodini

ne davimo beograd, pedofilija u jagodini, dragan markovic palma

Aktivisti "Ne davimo Beograd" se danas nalaze Jagodini kako bi pokazali solidarnost sa ženama u Jagodini, ali i Marinikom Tepić usled početka istrage slučaja podvođenja devojčica i žena od strane Dragana Markovića Palme.

"Ovaj slučaj je još jedan u nizu slučajeva zloupotrebe moći zarad seksualne eksploatacije žena i devojčica, slično kao što smo i videli u slučaju Milutina Jeličića Jutke. I ovoga puta lokalni moćnik podmeće žene u svoju odbranu jer je blizu 400 žena tužilo Mariniku Tepić i ne preza od daljeg ucenjivanja i ponižavanja žena.

Zahtevamo da se ovaj slučaj temeljno istraži i u slučaju podvođenja i ucenjivanja devojčica i žena jer je prostitucija u našoj zemlji ilegalna. Važno je da se ispita da li u ovom slučaju ima elemenata trgovine ljudima obzirom da su maloletnice u pitanju.

Ne davimo Beograd smatra da nam je potrebno rigoroznije kažnjavanje i sankcionisanje ovakvih slučajeva posebno kada je u pitanju zloupotreba moći i javne funkcije. Smatramo da bi nadalje kaznena politika u oblasti prostitucije trebalo da se usmeri na kažnjavanje makroa, trgovce ženama i kupce seksualnih usluga, a da se žene u prostituciji moraju dekriminalizovati, prepoznati kao žrtve i da ih sistem mora zaštiti.

Slučaj Milutina Jeličića Jutke je pokazao da iako je kazna blaga, pravda za žene je ipak moguća i bahato ponašanje moćnika kažnjivo. Palmin slučaj nam pokazuje da nam tek predstoji borba sa drugim moćnicima koji zloupotrebljavaju svoj položaj. Verujemo da će rast podrške javnosti podstaći žene da istupe i prijave seksualnu eksploataciju, a Ne davimo Beograd će kao do sada biti na mestima borbe za oslobođenje žena od svih oblika nasilja, verovati ženama i stati u njihovu zaštitu.

Sve osobe koje imaju informacije u slučaju ili su potencijalne žrtve pozivamo da se anonimno jave organizacijama koje se bave trgovinom ljudima. To mogu učiniti pozivom na SOS telefon Astre 011 7850800 ili 0800 101 201", navodi se u saopštenju. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.