Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikezić: Brnabić potpisala sebi krivičnu prijavu izjavom da niko ne može Vladi da zamera štetu u EPS - | K-013 Portal

Nikezić: Brnabić potpisala sebi krivičnu prijavu izjavom da niko ne može Vladi da zamera štetu u EPS

ssp, dusan nikezic

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je premijerka Ana Brnabić izjavom da „niko nema pravo da Vladi spočitava zašto do sada nije bilo profesionalnog menadžmenta u EPS-u“, „potpisala sebi krivičnu prijavu“ za štetu u EPS-u.

Nikezić je u otvorenom pismu Brnabić naveo da se krivična prijava koju je „sama sebi potpisala“ meri milijardama evra.

„Očigledno ne razlikujete reči ‘vlast’ i ‘vlasnik’, pa mislite da možete da uništavate, poklanjate i rasprodajete najvrednije srpske reusurse kako vam se prohte“, poručio je on predsednici Vlade.

Nikezić je naveo da projekat izgradnje novog bloka u Kostolcu Vlada pokrenula još u februaru 2010. godine, a da se Brnabić „hvali“ da ga je počela aktuelna vlast.

„Vi ste realizaciju tog projekta zaustavili, baš kao što ste zaustavili i otvaranje novog kopa u Radljevu (kod Uba), homogenizaciju uglja u Kolubari, izgradnju hidroelektrane Buk-Bijela (na Drini), odsumporavanje u TENT-u i Kostolcu, EPS-ovo ulaganje u obnovljive izvore energije i mnoge druge razvojne projekte“, rekao je Nikezić.

U otvorenom pismu je ocenio da je aktuelna vlast nestručnim i koruptivnim rukovodjenjem dovela EPS do poslovnog i finansijskog kolapsa i da je svakom domaćinstvu u Srbiji „natovarila“ dug od 1.250 evra.

„Povećanjem cena struje od 27 odsto do maja 2023. dodatno ćete povećati troškove života i inflaciju“, zaključio je potpredsednik SSP.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.