Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikezić; Narodna banka treba da štiti narod od samovolje banaka - | K-013 Portal

Nikezić; Narodna banka treba da štiti narod od samovolje banaka

nikezic, stranka slobode i pravde, spp, narodna banka srbije

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da je "uloga Narodne banke da štiti narod od samovolje banaka, a ne obrnuto.

Nikezić je u pisanoj izjavi naveo da je "pravdanjem najnovijeg povećanja naknada banaka za 40 do 70 odsto, Narodna banka još jednom potvrdila da svakom svojom odlukom štiti isključivo interes stranih banaka koje se iz godine u godinu sve više bogate na račun gradjana".

"Kako možete pravdati, na primer, naknadu od 200 dinara za podizanje 500 dinara gotovine na bankomatu druge banke ili 400 dinara za reizdavanje PIN-a? Koji troškovi banaka su se toliko povećali da bi opravdali ovo drastično povećanje provizija i naknada, kada se stalno hvalite stabilnom inflacijom i kursom dinara", kazao je Nikezić.

Nikezić je naveo da je Narodna banka ovlašćena da kontroliše poslovanje banaka "i zato jako dobro zna" da je za samo godinu dana aktiva bankarskog sektora u Srbiji porasla za 4,5 milijardi evra ili 13,25 odsto, a da je deset najvećih banaka u prvih devet meseci 2020. godine, ostvarilo dobit od 350 miliona evra.

(Beta)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.