Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova i Zelena stranka zajedno na izborima – "Nek maske padnu" - | K-013 Portal

Nova i Zelena stranka zajedno na izborima – "Nek maske padnu"

Nova stranka i Zelena stranka učestvovaće zajedno na parlamentarnim izborima, kao i na lokalnim, gde za to bude uslova, saopštili su danas predsednici stranaka Zoran Živković i Goran Čabradi.

Njihova koalicija će nastupiti pod nazivom "Nek maske padnu", a Živković je precizirao da misle na maske "kvazi demokratije, kvazi poštenja, kvazi poštovanja ljudskih i manjinskih prava, kvazi institucija", kakve, kaže, nose predstavnici aktuelne vlasti.

Živković je rekao da na izborima učestvuju, jer im je "ulica" neprihvatljiva alternativa.

"Vlast se menja na izborima, ne na ulici, stepeništu parlamenta. Verujem u Srbiju koju treba menjati, ali sa programom", kazao je Čabradi.

Koalicija je, kažu, rezultat činjenice da dele iste vrednosti, odnosno i jedni i drugi smatraju da Srbiji treba članstvo u EU, institucije koje nisu farsa, te da ljudi koji rade posao u tim institucijama budu "službenici naroda", a ne da se predstavljaju kao da su sama država.

Od sutra kreću sa prikupljanjem potpisa potrebnim za predavanje liste za izbore, a za nedelju dana predstaviće detaljan program koalicije.

Sastavni deo koalicionog sporazuma je da nakon izbora nema nikakve saradnje sa SNS i njihovim saradnicima.

Živković je još jednom pozvao sve koji misle da treba promeniti sistem, a najavili su da će bojkovati izbore, da još jednom razmisle i da im se pridruže da se paralelno bore protiv sadašnjeg sistema.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.