Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NS: Hrkalovićeva i Stefanović bili bi u zatvoru da tužilaštvo radi svoj posao - | K-013 Portal

NS: Hrkalovićeva i Stefanović bili bi u zatvoru da tužilaštvo radi svoj posao

narodna stranka, miroslav aleksic, dijana hrkalovic, nebojsa stefanovic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da nema nevinih u obračunu bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović i ministra odbrane Nebojše Stefanovića i dodao da taj sukob govori o kriminalizaciji vrha policije i vrha države, te da bi „oboje bili u zatvoru kada bi tužilaštvo radilo svoj posao“.

„Na vlasti u Srbiji je kriminalni klan koji je ukrao mnogo novca i privatizovao Srbiju i sada su krenuli da se medjusobno obračunavaju. Više nemamo sudove i tužilaštva, nego imamo opskurne tabloide“, rekao je Aleksić za kanal Srbin.info.

Aleksić je naveo da tabloidi štite (vlasnika imanja Jovanjica Predraga) Koluviju, kod kojeg je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „brao rotkvice i salatu“, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ga vodio na ekonomske forume, dok istovremeno „proganjaju“ policajce koji su uhapsili Koluviju.

„Čak 13 puta je odloženo pripremno ročište za ‘Jovanjicu 2’, slučaj u kojem su za proizvodnju marihuane optuženi i pripadnici BIA, MUP i Vojnoobaveštajne agencije“, rekao je on.

Aleksić je dodao da bi na sudu trebalo dokazati da li je Vučić prisluškivan ili je razgovarao sa ljudima koji su prisluškivani zbog sumnje da su umešani u krivična dela.

On je ocenio da „režim Stefanoviću obara cenu“ i da će verovatno da ga pošalju za ambasadora, kao i da je Dijana Hrkalović „kao član SNS-a zaposlena u BIA, što govori o slomu države“.

Aleksić je naveo da se Srbija „tone“ u ekonomsku krizu i gradjanima naglo opada standard, a poljoprivredna proizvodnja je na ivici propasti zbog poskupljenja dizel goriva i đubriva.

„Država u takvoj situaciji mora da se odrekne dela svog prihoda i gradjani i privreda se moraju rasteretiti u krizi“, rekao je on.

Aleksić je naveo da su „robne rezerve prazne, jer su pokradene“, a država je zabranila izvoz pšenice i hoće da popuni robne rezerve tako što će od proizvođača kupiti žito po niskoj ceni.

On je dodao da je ekonomskim merama Narodne stranke predvidjeno povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara i istovremeno smanjenje nameta poslodavcima sa 61 odsto na 50 odsto.

Aleksić je ocenio da Srbiji „gotovo izvesno prete restrikcije struje, jer je EPS uništen u prethodnih 10 godina“, a Srbija već sada daje na uvoz struje svakog dana daje između tri i šest miliona evra.

„Stalno se govori o tome da opozicija bude konstruktivna. Zašto vlast ne bude konstruktivna? Mi smo predložili ekonomske mere i neka ih vlast prihvati, jer su u interesu gradjana. To bi bilo normalno ali, nažalost, ne očekujem da će tako i biti“, zaključio je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.