Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Ne vidim nijedan razlog zašto Srbija ne bi bila monarhija - | K-013 Portal

Obradović: Ne vidim nijedan razlog zašto Srbija ne bi bila monarhija

bosko obradovic, dveri, srbija, monarhija

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je abdikacija na presto princa Petra Karađorđevića državnički potez koji vodi računa o budućnosti monarhije u Srba.

Obradović je saopštio da povlačenje starijeg Karađorđevića u korist mlađeg brata, koji se vratio u Srbiju, svedoči o nesebičnoj i državotvornoj svesti u najboljoj tradiciji Karađorđevića.

"Princ Filip je izuzetno pozitivna ličnost i primer za ponašanje jednog člana kraljevskog doma koji je omiljen u narodu. Njegov povratak u Srbiju obradovao je sve monarhiste, a njegova ženidba Srpkinjom i prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle toliko decenija oduševili su sve kojima je stalo do svetle prošlosti. Vrhunac je bilo rođenje i krštenje prvog Karađorđevića u otadžbini posle 100 godina, prinčevića Stefana", naveo je predsednik Dveri.

Naglasio je da je s abdikacijom princa Petra u korist princa Filipa i rođenjem Stefana Karađorđevića u Srbiji, put trasiran.

"Učiniću sve da se u Narodnoj skupštini otvori javna rasprava na temu povratka monarhije, jer je došlo vreme da građani čuju da postoji i drugi oblik državnog uređenja izuzev republikanskog. Takav oblik vladanine ima 15 najuspešnijih evropskih zemalja i ne vidim niti jedan jedini razlog zašto se Srbija ne bi vratila svojoj najboljoj istorijskoj tradiciji, prekinutoj za vreme komunizma", istakao je Obradović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.