Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Odložiti izbore, izabrati tehničku vladu - | K-013 Portal

Obradović: Odložiti izbore, izabrati tehničku vladu

Boško Obradović u današnjem saopštenju "Dveri" navodi da izbore treba održati na jesen, a u međuvremenu oformiti prelaznu vladu.

Aleksandru Vučiću se žuri da se priča o epidemiji završi i da se što pre ide na izbore, ocenio je danas poslanik u Skupštini Srbije i lider pokreta Dveri Boško Obradović, navodeći da je to jasno "prema svemu onome što Krizni štab, režimska struka i režimski mediji rade u poslednjih nekoliko dana".

"Iako su donedavno slali SMS poruke o mogućnosti masovnog umiranja kao u Italiji i Španiji, pa nas držali zatvorene četiri dana i uprkos tome što i dalje imamo veliki broj novozaraženih u stotinama na dnevnom nivou – paralelno je krenula promena medijske priče i najava kraja vanrednog stanja i početka normalnog života", ukazao je u pisanoj izjavi Obradović.

On smatra kako "nema drugog obrazloženja za ovaj paradoks izuzev hitnosti nastavka lažnog izbornog procesa koji mora biti okončan pre leta".

"Predsednik SNS očito želi da zbrzi izbore kako bi na talasu ukidanja Narodne skupštine i totalnog medijskog mraka, uz zloupotrebu epidemije za nastavak predizborne kampanje drugim sredstvima i kupovinu glasova došao do nove izborne krađe i produžetka ličnog režima", ističe lider pokreta Dveri.

Obradović ukazuje kako su se "pred ovim sada više nego očiglednim planom" nametnula dva pitanja - kako oćmogućiti dalje skupljanje potpisa i masovan izlazak na birališta kada preventivne mere zaštite od zaraze moraju ostati na snazi i šta sa Skupštinom i Vladom kojima 3. juna ističe mandat.

Lider Dveri pita kako omogućiti dalje skupljnaje potpisa i masovan izlazak na birališta kada preventivne mreje "u nekom stepenu" moraju da važe i dalje, "a istovremeno ostaviti zabranu javnih okupljanja i tako zabraniti proteste ogorčenih građana koji jedva čekaju kraj vanrednog stanja da izađu na ulice i kažu šta misle o ponašanju vlasti za vreme 'najsmešnijeg virusa u istoriji'"?

"Ako izbore ipak nije moguće na silu održati pre leta jer se time direktno ugrožava zdravlje nacije kao i na početku širenja nove zarazne bolesti kada su uprkos tome raspisani izbori – šta sa Skupštinom i Vladom kojima 3. juna ističe mandat i koji, posmatrano iz ugla Ustava Srbije, više ne postoje?", upitao je Obradović.

On smatra logičnim da izbori budu odloženi za jesen

"S obzirom da je jedino logično i razumno, posebno imajući u vidu brigu o zdravlju ljudi, da izbori budu odloženi za jesen - na čelu države ne može ostati aktuelna Vlada Srbije kojoj 3. juna ističe mandat. To znači da bi Narodna skupština na svojoj poslednjoj sednici u ovom sazivu morala da donese poseban zakon - lex specialis, kojim bi izbori bili odloženi za jesen i izabrana prelazna, tehnička Vlada stručnjaka, uz podršku svih političkih opcija", sugeriše Obradović.

U toj vladi, po njegovom mišljenju, "ne bi mogli da sede lideri niti vlasti niti opozicije, već stručnjaci koji bi imali zadatak da saniraju posledice pandemije po ekonomiju i radna mesta, oslobode medije i organizuju slobodne i poštene izbore".

"Upravo je to ono čega se Aleksandar Vučić najviše plaši i zato je spreman da rizikuje zdravlje građana i ovih dana toliko naglo i nelogično ubrzava stvari oko završetka epidemije da bi što pre održao lažne izbore na kojima namerava da pobedi po svaku cenu, pa i po cenu zdravlja stanovništva", upozorio je Obradović u pisanoj izjavi.

(Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city