Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Tenzije oko epidemije korona virusa pale zbog izbora - | K-013 Portal

Obradović: Tenzije oko epidemije korona virusa pale zbog izboraPredsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da su tenzije oko pandemije korona virusa u Srbiji „pale“ zbog izbora koji mogu biti održani pre leta i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ne bira sredstva“ da bi ostao na vlasti.

„Najnovija nagla promena tona i zaključaka Kriznog štaba i famozne struke u vezi sa daljim širenjem pandemije u Srbiji ne može imati drugi motiv sem Vučićev signal da je došlo vreme da se sve završi po svaku cenu jer izbori na svim nivoima moraju biti održani pre leta“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da su se predstavnici aktuelne vlasti prvo smejali novoj zaraznoj bolesti i uprkos širenju epidemije u Evropi raspisali izbore i skupljali potpise stotina hiljada ljudi u zatvorenom.

„Javno su tvrdili da izbori neće biti odloženi i zaista želeli da ih sprovedu bez obzira na sve jer su bili spremili novu izbornu krađu, a sva kupljena i lažna opozicija zauzela je svoja mesta na startu nove pozorišne predstave“, rekao je Obradović.

Prema njegovoj oceni kada su predstavnici aktuelne vlasti „shvatili da je vrag odneo šalu“ i da ne mogu na silu organizovati izbore u vreme pandemije „promenili su ploču“ i shvatili da epidemiju mogu iskoristiti za potpuno ukidanje Narodne skupštine, uvođenje vanrednog stanja i novi oblik lične promocije i predizborne kampanje predsednika Srpske napredne stranke (SNS).

„Za sve neozbiljnosti, neodgovornosti i učinjene krupne propuste u preventivi širenja nove zarazne bolesti okrivili su građane i povratnike iz inostranstva kako sebi ne bi naneli predizbornu štetu“, rekao je Obradović.

On je dodao da su predstavnici aktuelne vlasti optužili opoziciju i slobodne novinare da su se „ujedinili“ sa korona virusom u borbi protiv Srbije i zdravlja stanovništva.

Obradović navodi da su partijski aktivisti SNS nastavili kampanju od vrata do vrata, „kupovinu glasova“ i pravljenje spiskova sigurnih glasača.

„I novi, nagli preokret da je stanje sve bolje, iako broj novozaraženih stalno raste i mnogo je veći nego kad je pre nekoliko nedelja u zvaničnim SMS porukama prećeno masovnim umiranjem kao u Italiji i Španiji, ima veze isključivo sa izborima i Vučićevim strahom da mu vreme ističe. Otuda žurba i ubrzanje kako bi se sve pripremilo za izbore pre leta“, rekao je Obradović.

On je dodao da kao što nam je „objašnjeno da moramo biti utamničeni“ četiri dana za Vaskršnje praznike, tako će nam sada odjedanput biti obrazloženo da je sve u redu i da uz određene mere zaštite možemo i masovno na birališta.

„Još ostaje samo kako će tome prilagoditi zabranu okupljanja da bi sprečili proteste koji ih čekaju odmah po okončanju vanrednog stanja. Jer, ovo više ovako zaista ne može. Ovo nije normalno“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.