Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opozicija ustala uz povike 'Izdaja!' i 'Ne damo Kosovo!' - | K-013 Portal
skupstina srbije, incident, opozicija

Opozicija ustala uz povike 'Izdaja!' i 'Ne damo Kosovo!'U Skupštini Srbije atmosfera na sednici o Kosovu i Metohiji je na ivici incidenta, pošto su poslanici dela opozicije ustali i uz povike „Izdaja, izdaja!“, „Ne damo Kosovo!“ i „Ua, ua!“, prekinuli govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi! Sram vas bilo lažovi jedni!“, povikao je predsednik sa govornice.

Vučić je optužio opoziciju da je najviše aplaudirala na pominjanje imena bivšeg predsednika Srbije, Vojislava Koštunice, i počeo da čita imena Albanaca koji su u njegovo vreme pušteni iz zatvora.

Poslanici i dalje viču i pevaju „Kosovo je srce Srbije“, zvižde i ne dozvoljavaju Vučiću da govori, dok i on neprestano viče s govornice.

U jednom trenutku ton prenosa bio je isključen čak i za novinare koji izveštavaju iz Doma Narodne Skupštine.

Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-nemačkog plana da time, kako je naveo, „spreče predsednika da izda Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.