Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Osude napada na Sergeja Trifunovića - | K-013 Portal

Osude napada na Sergeja Trifunovića

napad na sergeja trifunovica, sergej, trifunovic, pokret slobodnih gradjana, pokret, slobodnih, gradjana, psg, izbori 2020, najnovije vesti, vesti iz politike

Pokret "1 od 5 mliona", UDS, SSP i Narodna stranka osudili su današnji našad na Sergeja Trifunovića, lidera "Pokreta slobodnih građana", koji se dogodio u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Narodna stranka osudila je danas fizički nasrtaj na predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića i zatražila da napadači budu procesuirani.

"Pozivamo nadležne organe da pod hitno istraže sve okolnosti ovog slučaja i procesuiraju počinioce nasilja", navodi se u saopštenju Naordne stranke.

Pokret "1 od 5 miliona" najoštrije osuđuje današnji fizički  napad na predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića u centru Beograda i upozorava na opasnost od još veće eskalacije nasilja ukoliko se svi akteri na političkoj sceni ne obuzdaju od etiketiranja neistomišljenika, saopšteno je iz tog pokrata.

Pokret "1 od 5 miliona" ističe da su više puta upozoravali da je deo opozicije preuzeo manir od SNS - da svojim neistomišljenicima lepi etikete "izdajnik" i "plaćenik", čime saučestvuju, kako kažu, "u režimski dirigovanom huškanju ljudi".

Pokret "1 od 5 miliona" podseća da su i njihovi članovi "na svojoj koži osetili kako je to biti etiketiran i od strane režima i od strane dela opozicije".

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) osudila je danas napad na predstavnike PSG i nasilje koje je pratilo današnju akciju skupljanja potpisa tog pokreta u centru Beograda.

"Svaki napad i pretnja, svako optuživanje za izdaju i fabrikovane tenzije, kao i verbalna i fizička agresija kojom je natopljen naš politički život, prestravljuju građane Srbije koji žele normalno da žive, normalno da glasaju i mirno učestvuju u političkom životu", saopštila je UDS.

U saopštenju se ističe da UDS ni u ovoj kampanji, ni u svom delovanju nikada neće prihvatiti bilo koji oblik nasilja i agresije, a građane Srbije poziva da u politici slobodno izraze svoj stav, i u ovoj izbornoj kampanji i na dan izbora 21. juna.

Opozicione Stranka slobode i pravde (SSP) i Narodna stranka (NS) osudile su fizički napad na predsednika PSG Sergeja Trifunovića, koji se dogodio danas u centru Beograda.

Trifunović je, inače, za napad optužio pristalicu upravo tog dela opozicije koji zagovara bojkot.

SSP u saopštenju pak konstatuje da je za atmosferu nasilja i mržnje odgovorna vlast, te poziva sve aktere na političkoj sceni da spuste strasti i retoriku i na taj način doprinesu normalnosti u Srbiji.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.