Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pastor raspisao izbore za pokrajinski parlament - biće 26. aprila - | K-013 Portal

Pastor raspisao izbore za pokrajinski parlament - biće 26. aprila

Predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor raspisao je pokrajinske izbore, kao deo usaglašene opšte izborne procedure. To znači da od sutra mogu početi izborne aktivnosti za izbore koji će biti održani 26. aprila.

Pastor je, nakon što je potpisao odluku o raspisivanju izbora, u zgradi pokrajinskog parlamenta, podsetio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu.

"Pozivam građane da 26. aprila iskoriste svoje građansko pravo i daju glas po svojoj želji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će vas u narednom periodu da vas predstavalja u pokrajinskom parlamentu", rekao je Pastor.

On je stranke, koalicije i grupe građana, koje će učestvovati u izbornoj trci, pozvao da vode kulturnu izbornu kampanju na osnovu programa i projekata, te dodao da je Skupština Vojvodine parlament u kojem se, kaže, neguje visok nivo kulture ophođenja i poštovanja.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika.

(Rtv, foto: RTV (Jaroslav Pap)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.