Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počelo je: Opozicija srušila SNS vlast u Topoli - | K-013 Portal

Počelo je: Opozicija srušila SNS vlast u Topoli

topola, sns izgubio u topoli, smenjen predsednik skupstine topola

Srpska napredna stranka (SNS), danas je izgubila većinu u lokalnom parlamentu, a na redovnoj sednici Skupštine opštine, glasovima opozicionih odbornika iz Bolje Srbije, smenjeni su predsednik Skupštine i njegov zamenik, saznaje Nova.rs.

Na njihova mesta izabrani su funkcioneri Bolje Srbije, čime je praktično SNS izgubila vlast u toj šumadijskoj opštini.

’’Koalicija okupljena oko SNS danas je srušena’’ izjavio je za naš portal Dragan Jovanović, lider najveće opozicione stranke u Topoli ’’Bolja Srbija’’ i dugogodišnji predsednik te opštine.

On je istakao da će u ’’naredna dva dna’’ biti održana vanredna sednica na kojoj će, kako je naglasio, biti smenjeno kompletno rukovodstvo opštine iz redova SNS-a i stranaka koje su sa njima činile vladajuću koaliciju.

Prema njegovim rečima, sednica na kojoj su smenjeni dosadašnji predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik, počela je jutros u 9 sati i još uvek traje.

Sednici prisustvuje 27 od ukupno 41 odbornika, a smena aktuelnih funkcionera izglasana je sa 22 odbornička glasa.

Srpska napredna stranka je sa svojim koalicionim partnerima iz SPS-a i GG Bolji ljudi, posle prošlogodišnjih lokalnih izbora formirala vlast sa tesnom većinom, sa samo jednim odborničkim mandatom više od opozicionih stranaka. Od 41 odbornika, SNS je imala 21, dok je Bolja Srbija sa partnerima iz POKS-a imala 20.

(Nova.rs)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.