Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokret za preokret: Obustaviti prinudne zaplene imovine zbog komunalnih dugova - | K-013 Portal

Pokret za preokret: Obustaviti prinudne zaplene imovine zbog komunalnih dugova

pokret za preokret

Pokret za preokret (PZP) zatražio je danas da se hitno obustave sve zaplene imovine gradjanima i iseljenja zbog prinudne naplate komunalnih dugova.

"Srbija je u najgorem epidemiološkom stanju od pojave korona virusa. Mnogi gradjani su ostali bez posla, neki su morali da ugase porodične radnje, a izvršitelji su poslednjih dana ubrzali postupke izvršenja", stoji u saopštenju PZP.

PZP navodi da je ovih dana započet postupak za naplatu dugova starih do 20 godina.

"Deo od tih, preko milion izvršnih predmeta, ovih dana je prosledjen izvršiteljima. Očekuje se da će i najmanji dugovi od 1.000 dinara, sa zateznim kamatama i troškovima izvršenja dostići 20.000 30.000 dinara. Nedopustivo je da se na postojeća izvršenja baš u vreme pandemije nadodaju i ona stara 20 godina", ocenio je PZP.

Pokret upozorava da je za mnoge porodice koje su pod izvršenjem nemoguće da nadju način za nastavak normalnog života usled pandemije, ukoliko ostanu bez nameštaja, stana ili kuće.

"Prinudna izvršenja su apsolutno neprihvatljiva u ovom trenutku", saopštio je PZP.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.