Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponoš: Ne bi me čudilo da zgradu Ministarstva odbrane nazovu Trampova kula - | K-013 Portal

Ponoš: Ne bi me čudilo da zgradu Ministarstva odbrane nazovu Trampova kula

Zdravko Ponoš, Ponos

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je priča Ričarda Grenela o američkoj spremnosti da učestvuje u obnavljanu zgrada Generalštaba oštećenih u bombardovanju 1999. godine samo deo njegovog političkog marketinga u okviru izborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa.

„Inače ne bih imao ništa protiv da SAD obnove sve ono što je porušeno tokom bombardovanja, ali ne mislim da Grenel priča o tome. Kada bi i bilo nešto od toga, Grenel može samo da nam sredi kedit da uz kamatu u stvari sami platimo obnovu“, rekao je Ponoš televiziji Nova S.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, rekao je da su u vojničkoj terminologiji dve oštećene crvene zgrade Generalštaba nazivane „A“ i „B“, a zgrada sa ulazom iz Birčaninove ulice, koja je i dalje funkcionalna, nazivana je „kula“, i dodao da Grenel, u okviru turneje nema vremena da nešto izgradi, nego se bavi rebrendiranjem.

„Tako su jezero Gazivode i davno sagrađen most osvanuli pod Trampovim imenom. Ne bi me čudilo da na kuli Generalštaba osvane pano sa natpisom ’Trump Tower’, a da zgrade ’A’ i ’B’ ponesu Tačijevo i Vučićevo ime“, naveo je Ponoš, a prenosi pres služba Narodne stranke.

„I te kako postoji potreba da se popravlja američki imidž u Srbiji, ali dok god američka administracija, sadašnja ili neka druga, podržava autoritarni režim, kakav je ovaj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, teško da se može napraviti pomak na tom planu. To je, zapravo, najbolnije“, zaključio je Ponoš.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.