Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponoš: Opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje - | K-013 Portal

Ponoš: Opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje

zdravko ponos

"Bez obzira na istoriju raznih nesporazuma i neslaganja, opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje", kaže u intervjuu za list Nova predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš.

Ponoš je rekao da je kritikovao sastajanje lidera SSP Dragana Đilasa sa Vučićem jer mu nije prethodio dogovor unutar opozicije, prenosi Nova.rs.

„Naknadno je objašnjeno da je Dragan Đilas na taj sastanak išao u svoje lično ime i u ime SSP. I u toj varijanti mislim da je to bilo pogrešno, ali to je njegovo legitimno pravo. Nije ovo bila prva stvar oko koje se nismo slagali, a posle toga nastavili da komuniciramo. Izvesno ni poslednja. Što se tiče podrške, nisam je ja tražio, nego je od mene traženo da prihvatim da budem kandidat. Mislim da rezultat koji sam ostvario daje za pravo onima koji su se založili za moju kandidaturu“, kaže Ponoš.

Na pitanje s kim bi radije sarađivao posle svega, Đilasom ili Vukom Jeremićem, Ponoš je rekao da na tu stvar ne gleda kao na pitanje ličnih afiniteta.

"Bez obzira na istoriju raznih nesporazuma i neslaganja, opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje. Pred Srbijom je delikatan period, a režim će pokušati da podeli odgovornost, idealno s nekim ko u ovih deset godina nije bio njihov koalicioni partner. Smatram da je važno da opozicija ostane pri stavu da neće sarađivati sa SNS. To je već dovoljna polazna osnova za traženje modaliteta za saradnju unutar opozicije", rekao je Ponoš.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.