Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest ispred Predsedništva Srbije: Vučić radi na stvaranju albanske države - | K-013 Portal

Protest ispred Predsedništva Srbije: Vučić radi na stvaranju albanske države

pokret oslobodjenje, protest ispred predsednistva srbije

Pokret "Oslobodjenje" je danas u Beogradu priredio protest ispred Predsedništva Srbije zbog poziva predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije gradjanima da glasaju na današnjih izborima na Kosovu.

Uz zahtev da Srbi bojkotuju "ilegalne kosovske izbore", nekoliko desetina pristalica "Oslobodjenja" se okupilo pod transparentom s Vučićevim likom i natpisom "Izdajnik".

Predsednik tog pokreta Mladjan Djordjević je u govoru rekao da vlast u Beogradu radi "na kreiranju nezavisne albanske države na Kosovu i Metohiji".

"Vučić poziva Srbe da glasaju i učestvuju na izborima za parlament takozvanog nezavisnog Кosova. Na tim izborima može da se glasa samo sa kosovskim dokumentima, a režim preko kriminalaca iz Srpske liste primorava Srbe na Kosmetu da glasaju. To je strašan vid pritiska da se prihvati takozvana kosovska država", rekao je Djordjević.

Ukazao je da vlast u Beogradu "obmanjuje i laže gradjane", govoreći da se radi o pokrajinskim izborima.

"Pokrajinske izbore raspisuju institucije Srbije, što danas nije slučaj. Ovo danas su izbori za organe albanske para-države na teritoriji Republike Srbije, a Vučić njima pruža legitimitet i podršku", rekao je on.

Djordjević je oceno da Vučić time vrši krivična dela priznavanja okupacije i ugrožavanja teritorijalne celine, za šta su predvidjene zatvorske kazne.

Sa skupa je predsedniku Srbije poručeno da će "kad-tad pred pravosudnim organima odgovarati za izdaju Kosova i Metohije", a na ogradi Predsedništva su ostavljene policijske lisice.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.