Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rade Panić: Policiji sam dostavio dokaze da su se krili brojevi o zaraženima i umrlim - | K-013 Portal

Rade Panić: Policiji sam dostavio dokaze da su se krili brojevi o zaraženima i umrlim

rade panic, ujedinjeni protiv kovida

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) i član Skupštine slobodne Srbije Rade Panić izjavio je danas da je policiji dostavio dokaze za svoje tvrdnje da se broj novoobolelih i umrlih od korona virusa u Srbiji krije.

Na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zdravlja, Panić je naveo da su ga po nalogu državnog tužilaštva zvali iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i da su imali dva razgovora koji su trajali izmedju tri i četiri sata, preneo je N1.

"Uglavnom, iskoristio sam priliku i u dva razgovora koja su trajala izmedju tri i četiri sata ispričao sam sve što znam i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine, što tiče donošenja zakona, što se tiče održavanja ventilatora. Znate da sam rekao da je Al Kapone pao na porezu, a da će Vučić pasti na ventilatorima", rekao je Panić.

Kazao je da ga je policija pozvala kako bi pojasnio i dostavio dokaze za tvrdnje koje je izneo u intervjuu za nedeljnik NIN prošle godine.

"Da li su hteli i mislili da sam ja tu nešto izmišljao, pa da odgovaram zbog iznetih stvari ili se trenutno dešava da se neko u Tužilaštvu budi, što se ja nadam", dodao je Panić.

Panić je naveo da je policiji predao 150 potvrda o smrti za novembar i decembar 2020. godine u Kraljevu, za koje vreme je, kako tvrdi, Zavod za javno zdravlje gradski javio da su umrle 93 osobe.

"Imao bih puno da vam pričam o tome šta su sve slagali tokom epidemije i koliko je to opasno i koliko je to dovelo u zabunu struku u Kriznom štabu i sve nas koje muči da dodjemo do podataka. SBPOK-u sam predao najkonkretnije dokaze za ono o čemu su prvu priču poveli SLFS i doktor Zoran Radovanović da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije", naglasio je Panić.

Panić je istakao da su "čak i na tom malom uzorku lagali" i dodao da je nedeljnik NIN dokazao da su se opšti podaci još više krili.

Izneo je nezvanične informacije da samo tri osobe u Institutu "Batut" imaju podatke o broju preminulih i ocenio da bi "dozvola ili naredba" za takvu "prevaru" morala da stigne iz vrha vlasti.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.