Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rasimu Ljajiću zabranjen ulaz na Kosovo - | K-013 Portal

Rasimu Ljajiću zabranjen ulaz na Kosovo

rasim ljajic, ulaz na kosovo

Predsedniku Socijaldemokratske partije Srbije Rasimu Ljajiću prištinske institucije nisu dozvolile da predje administrativni punkt Jarinje na putu za Kosovsku Mitrovicu, u koju je krenuo kako bi prisustvovao obeležavanju godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, javio je danas RTS.

Ljajiću je ulaz na Kosovo zabranjen jer je navodno u policijskoj evidenciji i dalje zaveden kao ministar Srbije.

RTS je naveo da, u kontaktu sa upravom kosovske policije u Prištini, Ljajić očekuje da će mu biti dozvoljeno da dodje do Kosovske Mitrovice.

SDP Srbije: O tome da Ljajiću nije dozvoljen ulaz na Kosovo obavestićemo medjunarodne faktore

Predsedniku Socijademokratske partije (SDP) Srbije Rasimu Ljajiću onemogućeno je danas da prisustvuje obeležavanju treće godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovicu, jer mu pripadnici KPS nisu dozvolili da predje administrativnu liniju na Jarinju, potvrdila je ta stranka.

Navedeno je da će SDP Srbije o ovom incidentu obavestiti sve relevantne medjunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava.

"Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili 'mini Šengenu', možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavnje godišnjice nečije smrti", saopštio je SDP.

Ljajić je na Jarinju zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Kada je Ljajić objasnio da nije član Vlade Srbije i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu gradjanina na obeleževanja godišnjice ubistva Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par minuta je trajalo dva sata.

Posle toga, Lajić je zvanično obavešten da ne može da udje na Kosovo, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje na Kosovu, koja je u toku.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.