Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rašković Ivić: Srbijom vladaju strah i mrak, Beograđanima se smučila vlast - | K-013 Portal

Rašković Ivić: Srbijom vladaju strah i mrak, Beograđanima se smučila vlast

sanda raskovic ivic, narodna stranka

Potpredsenica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da srpsko društvo trune u senci autoritarnog režima, tavoreći u kako političkoj, tako i u moralnoj krizi.

Rašković Ivić je u intervjuu za Novi magazin kazala da anomija, odnosno poremećaj vrednosti, koja se rascvetala još devedesetih godina dovela je do potpunog brisanja moralnih obzira.

„Daću ti nešto, ali za uzvrat ću te zaulariti i potčiniti, je logika svih autoritarnih režima, pa i Vučićevog“, ocenila je ona.

Navela je da u medijskom mraku i „gebelsovskoj“ propagandi veći deo Srbije nije ništa mogao da čuje o „aferi Krušik“ koju je razotkrio Aleksandar Obradović, ali je preko režimskih medija i to onih s nacionalnom frekvencijom, moglo da se čuje da je on špijun i izdajnik.

„Vladajući establišment, režimski poslanici, ministri, funkcioneri, kao i mnogi zaposleni ćute i ‘gledaju svoja posla’. Strah je polegao po Srbiji. Obradović je bio u zatvoru i zahvaljujući samo protestima manjeg dela javnosti i delikatnim trenutkom za režim, pušten je, ali trpi šikaniranje i gubitak posla“, istakla je Rašković Ivić.

Ona je naglasila da vlast skriva istinu o stradanju Stanike Gligorijević i Olivera Ivanovića.

„Mogla bi da se napravi prava Bela knjiga nepočinstava koja su prekrivena ćutanjem ili ofanzivnom lažljivom propagandom. Poruka građanima je da je moral mrtav i da je sve dozvoljeno, samo ako slušaš i ako si pokoran. Ako nisi, satraće te. Ostaviće te bez posla, ili će te zasuti sudskim tužbama tražeći pare za uvredu časti i ugleda“, kazala je potpredsednica NS.

Na pitanje Novog magazina kako, u takvoj situaciji, opozicija dočekuje predstojeće izbore, Rašković Ivić je kazala da u ovako anomičnom autoritarnom društvu apsolutne kontrole vlasti teško je biti opozicija i nije lako izaći na izbore samo sa svojim programom.

„Dok Srbijom vladaju strah i medijski mrak nema slobodnih izbora. U nenormalnoj atmosferi nemoguće je odmeriti političku snagu“, ocenila je ona.

Upitana da li u opozicionim strankama i pokretima postoji osoba koja može da se suprotstavi Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, Rašković Ivić je rekla da predsedničkog kandidata treba potražiti van redova opozicionih prvaka.

„Građanima bi prijalo novo lice“, objasnila je ona.

Na pitanje na osnovu čega opozicija polaže najveće nade na Beograd, Rašković Ivić je istakla da se Beograđanima aktuelna vlast smučila, jer nije učinila ništa što suštinski olakšava i poboljšava život građana.

„Istina, mnogo se stambenih objekata gradi, ali od toga narod nema vajde, a videli smo da često ima samo štete, jer se zbog bahatosti investitora okolne kuće ruše ili bivaju oštećene. Vidimo i bahatost u pristupu samog budućeg naprednjačkog kandidata za gradonačelnika Aleksandra Šapića koji renovira i nadograđuje svoju novokupljenu vilu tako da komšiluku pucaju zidovi i krov“, kazala je Sanda Rašković Ivić za Novi magazin.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.