Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Reković: Manekeni bojkota vređaju inteligenciju naroda - | K-013 Portal

Reković: Manekeni bojkota vređaju inteligenciju naroda

Reković: Manekeni bojkota vređaju inteligenciju naroda

Valentina Reković, jedna od organizatora protesta i predstavnica udruženja "1 od 5 miliona", izjavila je za "Politiku" da u farsi deklarativnog bojkota stranaka koje se uveliko spremaju za lokalne izbore neće učestvovati.

"Kada smo u utorak izašli sa odlukom na konferenciji za novinare da predajemo protest političarima da brane bojkot na ulici, kako dolikuje, a ne u dvorani i po kafićima, odgovorili smo na pitanje da nećemo biti organizatori protesta u subotu, koji verovatno ne bi postojao da nismo izašli sa stavom "bojkot se brani na ulici", kaže Reković.

Ona ocenjuje da je opozicija sve obesmislila i da je od 13. aprila obesmislila i proteste protiv vlasti.

Dodaje da je obesmislila i bojkot izbora, i da ga je prisvojila kao da je njihov. Ona ističe da bojkot nije vlasništvo opozicije i da će ga, kako navodi, uneti u skupštinu kao što će to uraditi i sa Sporazumom sa narodom.

"Manekenisali su se po gradovima Srbije umesto da su prezentovali ideju bojkota izbora. Sada će iz svečane dvorane, a pre toga s koktela, izaći na ulicu da zagovaraju bojkot. Vređaju inteligenciju naroda", istakla je Valentina Reković.

Ona podseća da je udruženje "1 od 5 miliona" nastalo u februaru 2019. i pošto su se u javnosti pojavile neke "lokalne organizacije" Jedan od pet miliona, koje nisu registrovane u APR-u, pita ih kako se ograđuju od odluke pokreta "Jedan od pet miliona", kome i ne pripadaju.

Reković navodi da nisu svojatali ni slobodu, ni pravdu, ni demokratiju i ističe da će pokret u subotu raditi na strategiji kako da ogoli sistem dogovora između vlasti i opozicije da sve obesmisle.

"A postavljamo pitanje zašto ti ljudi koji se od nečega ograđuju pored svog imena ne stave i ime opozicione stranke kojoj pripadaju. Zašto ne kažu istinu, da ostaju pri odluci svojih stranaka koja god to bila, koja je u formalnom bojkotu, a u potaji se spremaju za lokalne izbore i time obmanjuju čitavu javnost", zapitala je Reković.

(Tanjug, foto: Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.