Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RIK:Ponovno glasanje u Velikom Trnovcu 30. juna - | K-013 Portal

RIK:Ponovno glasanje u Velikom Trnovcu 30. juna

izbori, povljanje, trnovac

Republička izborna komisija donela je danas odluku da se 30. juna ponovi glasanje na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac.

Ovu odluku RIK donela je na 77. sednici kojom je predsedavao predsednik RIK Valdimir Dimitrijavić.

Dimitrijević je kazao da će se glasanje na ovom biračkom mestu održati u četvrtak u periodu od sedam do 20 časova.

Glasački listići štampaće se na papiru rezedo boje, a kontrolni list na papiru roze boje.

Takođe, glasački listići štampaće se na srpskom i albanskom jeziku i štampaće se u 1089 primeraka, koliko ima utvrđenih birača na tom izbornom mestu.

U Velikom Trnovcu, na glasackom mestu broj 6 u četvrtak 23. juna nije održano ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore zbog nesuglasica među članovima odbora, a kasnije je stigla dojava o postavljenoj bombi.

Na birackom mestu u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu", parlamentarni izbori trebalo je da se održe četvrti put, pošto je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline Šaipa Kamberija na nepravilnosti tokom izbornog procesa 27. maja.

Od ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca zavisi kada će biti proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani 3. aprila.

Iako je odluka o ponavljanju izbora ponovo doneta, članovi RIK pod tačkom razno diskutovali su na ovu temu.

Članovi komisije govorili su i o tome kako da se unaprede bezbednosni uslovi glasanja u Velikom Trnovcu, a bilo je i predloga da se izbori odlože za neki drugi neradni dan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS