Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ristić (Narodna stranka): Vlast je sve poraze na Kosovu i Metohiji proglasila za pobede - | K-013 Portal

Ristić (Narodna stranka): Vlast je sve poraze na Kosovu i Metohiji proglasila za pobede

zarko ristic, narodna stranka, kosovo i metohija

 Poverenik Narodne stranke za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić izjavio je danas da je vlast od 2012. godine sve poraze „proglasila za pobede“ i da je Albancima predala gotovo sve što su tražili, a da nije dobila ništa za srpski narod.

„Do 2012. godine postojale su institucije Srbije na Kosovu i Metohiji, ali se od tada odvija politički kriminal, pranje novca i zastrašivanje naroda i Srbi od potpisivanja briselskih sporazuma žive u strahu“, rekao je Ristić u intervjuu za kanal Srbin info.

Kako je saopštila Narodna stranka, on je rekao da je ranije roba iz centralne Srbije je dolazila bez plaćanja carina, a da danas ne postoji tako slobodan protok robe.

„Mnogi visoki državni funkcioneri Srbije ne mogu ni da udju na Kosovo i Metohiju“, dodao je Ristić.

Prema njegovoj oceni, aktuelna vlast je povukla sve državne institucije sa Kosova i Metohije i predala samoproglašenom Kosovu medjunarodni pozivni telefonski broj.

„Srbi sada moraju da prekriju državne simbole na registarskim tablicama kako bi mogli da udju na deo teritorije Srbije, a od Zajednice srpskih opština nema ništa. Elektrosever je privatna firma koja je preuzela naš elektroenergetski sistem i trafo stanicu Valač“, rekao je Ristić.

On je ocenio i da je Srpska lista „kriminalna organizacija“ i da je zanima samo upravljanje novcem.

„Te predstavnike političkog kriminala narod ne zanima, osim kao broj glasova. Oni zaposle jednog čoveka koji dobija pet plata, ali taj čovek onda prisiljava komšije da glasaju za Srpsku listu“, rekao je Ristić.

Naveo je da Srbija uvozi ugalj, dok „naš ugalj sa Kosova i Metohije koristi neko drugi i pljačka naše rudno bogatstvo iz Trepče“.

„Trebalo bi da ljudi iz Srbije otvaraju fabrike na Kosovu i Metohiji i da zapošljavaju ljude“, rekao je.

Ristić je dodao da na Kosovu i Metohiji živi oko 150.000 Srba i da oni neće otići.

„Nadamo se da više neće biti pogroma. Kupio sam nedavno zemlju na Kosovu i Metohiji, koju su moji dedovi prodali u prošlosti i na tom mestu ću sazidati kuću“, rekao je Ristić.

Kako je naveo, pozorišta iz centralne Srbije trebalo bi da gostuju na Kosovu i Metohiji u sredinama u kojima žive Srbi.

„Pozivam sve Srbe koji dolaze na Kosovo i Metohiju da se ponašaju dostojanstveno i hrišćanski, a ne da provociraju Albance, jer se Srbi posle toga vrate u centralnu Srbiju, a mi ostajemo da živimo pored Albanaca“, rekao je Ristić.

On je dodao da je Narodna stranka prisutna na Kosovu i Metohiji, kao i da planira osnuje odbore u svim sredinama u kojima žive Srbi, kao i da otvori narodnu kancelariju koja će pomagati gradjanima pravnim savetima i pružanjem pravne pomoći.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.