Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šapić: SPAS ide sam na izbore, to je konačna odluka - | K-013 Portal

Šapić: SPAS ide sam na izbore, to je konačna odluka

Šapić: SPAS ide sam na izbore, to je konačna odluka

Srpski patriotski savez (SPAS) će ipak izaći samostalno na prolećne parlamentarne izbore, izjavio je danas predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić i naveo da je tu odluku potvrdilo i Predsedništvo saveza, posle "nesporazuma" sa liderom Zdrave Srbije Milanom Stamatovićem o zajedničkom nastupu na izborima.

Odluka o samostalnom izlasku na izbore je konačna, rekao je Šapić Tanjugu i dodao da želi da veruje da je sa Stamatovićem bio nesporazum, a ne nešto drugo.

Objašnjava da je "nesporazum" nastao jer je pretpostavio da i lider Zdrave Srbije namerava da izađe na izbore, što mu je i rekao kada su dogovarali zajednički nastup na izborima.

"Tad mi je rečeno da je odluka doneta, ali da treba formalno organi njegove Zdrave Srbije to da potvrde. Od tada je prošlo mesec i po, vidim da te odluke kod nega još nema. Štaviše, dva-tri puta je izjavljivao da traži odlaganje izbora, što je sve u redu, ali to je u direktnoj suprotnosti sa mojim stavom", kaže Šapić.

Naveo je da ne zna da li neko vrši pritisak na Stamatovića da ne izađe na izbore, ali i da on neće vršiti pritisak ni na koga i da svako ima pravo da odluči sam za sebe.

Prema njegovim rečima, sada je kasno za zajednički nastup čak i ako Stamatović odluči da ide na izbore.

Odluka o samostalnom izlasku SPAS-a na izbore je, smatra, ipak najbolja.

Podsetio je da je samostalan nastup na izborima najavio pre dve godine kada je SPAS osnovan.

"Ta odluka je konačna. Potvrdili smo je na Predsedništvu. Više promena na tu temu neće biti", kaže Šapić.

Upitan da li ostavlja prostor za razgovore o eventualnom zajedničkom nastupu sa nekim drugim, Šapić kaže da mu je "nesporazum" sa Stamatovićem "mali nauk" da ipak ide sam na izbore.

(Tanjug, foto: N1 skrinšot)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.