Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sejdinović: Izbor Maje Gojković loša vest za medije i kulturne radnike - | K-013 Portal
sejdimovic, nedim sejdimovic, maja gojkovic

Sejdinović: Izbor Maje Gojković loša vest za medije i kulturne radnikeKoordinator Saveta za medije Skupštine slobodne Srbije, novinar "Vremena" Nedim Sejdinović izjavio je da je izbor Maje Gojković na mesto ministarke kulture i informisanja izuzetno loša vest za medije i kulturne radnike, ocenjujući da je ona "sve svoje funkcije obavljala na katastrofalan način, sa više nego poražavajućim rezultatima".

Sejdinović je u intervjuu za list Danas podsetio da je tokom obavljanja funkcije gradonačelnice Novog Sada Gojković napravila nekoliko aranžmana koje su taj grad doveli na rub bankrota.

"Katastrofalno je vodila i republički parlament, ponižavajući opoziciju, onemogućavajući bilo kakav ozbiljan dijalog i dopuštajući i podstičući skaradne istupe svojih stranačkih kolega. Zahvaljujući izmedju ostalog i njoj, opozicija je praktično isterana iz skupštine", dodao je Sejdinović.

Prema njegovim rečima, prethodni ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević imao je "miliona mana" ali i, kako je naveo, dobru inicijativu da se smanji obim rijaliti-programa na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

"Plašim se da je Maja Gojković osoba kojoj su rijaliti-programi i tabloidno smeće duhovna hrana, i da će takve sadržaje, možda upakovane u nekakvu oblandu, i podržavati kao ministarka", naveo je Sejdinović.

Kako je kazao, Maja Gojković se mnogo puta do sada "gurala da bude ministarka kulture i informisanja", navodeći da joj to "godi, verovatno tako zaceljuje neke svoje davnašnje rane".

"U pitanju je apsolutno nekompetentna osoba za to mesto, ali, ruku na srcu, nije jedina u novoj vladi, kojoj je drugo ime nekompetencija i ulizištvo", rekao je Sejdinović.

On je podsetio na to da je Gojković organizovala izložbu slika njenog pokojnog oca u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti "Rajko Mamuzić", proglašavajući te slike za vrhunsko umetničko delo.

"Dakle, možemo očekivati da će, po sličnom modelu, njeni rodjaci i prijatelji preko noći postajati ugledni književnici, pozorišni reditelji ili dirigenti, za vreme njenog ministrovanja, a da će njihove umetničke pokušaje plaćati državni budžet", rekao je Sejdinović.

On je podsetio i da Ministarstvo kulture i informisanja ima manjak zaposlenih i da "stoga ne može da ispunjava, bar ne na kvalitetan način, sve svoje zakonske obaveze".

Dodao je i da budžet kojim raspolaže to ministarstvo nije veliki.

"Ali sa druge strane, ako imate Maju Gojković na čelu ministarstva, jasno je da bi povećanje broja zaposlenih značio upošljavanje njenih stranačkih jarana i jaranica, a da bi uvećan budžet značio da će se novac odlivati na sadržaje koji nisu u interesu gradjana već vlasti", kazao je Sejdinović.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.