Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Selaković razgovarao sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji - | K-013 Portal

Selaković razgovarao sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji

ministar nikola selakovic, sef delegacije eu u srbiji, emanuel zofre

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žofreom.

Selaković je sagovorniku uputio čestitke i poželeo uspešan mandat, dodavši da očekuje nastavak dobre saradnje institucija Srbije sa Delegacijom EU.

Ministar je istakao da je članstvo u EU apsolutni spoljno-politički prioritet i strateško opredeljenje naše zemlje, kao i da Srbija ostaje u potpunosti posvećena reformskom procesu.

Podvukao je da je Srbija otvorena za nastavak pune saradnje sa EU, njenim institucijama i državama članicama, kao i za intenzivan rad u cilju napretka i ubrzanja pregovaračkog procesa.

Selaković je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena regionalnoj saradnji, očuvanju stabilnosti i bezbednosti i diplomatskom rešavanju otvorenih pitanja.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je istakao da su dijalog i kompromis ključni za postizanje održivog dogovora, ali i podsetio da Priština uporno ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i ne omogućuje osnivanje Zajednice srpskih opština.

Selaković je ukazao da je neophodno da Priština pristupi primeni svih postignutih dogovora i poručio da očekujemo da Evropska unija, kao garant Briselskog sporazuma, čvrsto insistira na tome.

EU je već duže od dve decenije najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, rekao je ministar, i dodao da je pomoć koju Srbija dobija od EU ključna za naš reformski proces.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.