Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Siniša Kovačević o Bakarecu i targetiranju novinara: Baviću se time posle odmora - | K-013 Portal

Siniša Kovačević o Bakarecu i targetiranju novinara: Baviću se time posle odmora

sinisa kovacevic, nebojsa bakarec

Prošla su tri dana od kada je potpredsednik skupštinskog odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec targetirao medije koji posluju u okviru United grupe, kao i njenog vlasnika.

Dok iz Demokratske stranke traže smenu Nebojše Bakareca, iz Narodne stranke odgovaraju da se tom temom, u principu - ne treba ni baviti, i odgovornost prebacuju na predsednika tog odbora i člana njihove stranke Sinišu Kovačevića, prenosi N1

Iako je dužnost Odbora za kulturu i informisanje da se bavi razvojem kulture i javnim informisanjem, pojedini njegovi članovi tim temama često se ni ne bave. Nebojša Bakarec drugi put je član tog odbora. 

Međutim, umesto rada na poboljšanju kvaliteta medijske scene u Srbiji, od konstituisanja skupštine do sada se bavio samo targetiranjem Televizije N1, United grupe i njenog vlasnika. I to uz pomoć fotošopa.
 
Tim potezom vrši se pritisak i ugrožava se bezbednost novinara, ističe NUNS, ali reakcije predsednika odbora – i dalje nema.
 
Na pitanje da li će pokrenuti postupak za razrešenje Bakareca sa mesta potpredsednika Odbora za kulturu, Kovačević za list Danas odgovara da Odbor za kulturu i informisanje nije Centralni komitet, ni Sinod u kome svi članovi subordinantno odgovaraju vrhovnom poglavaru. Dodaje da je, citiramo, Bakarčeva intelektualna bravura izgovorena samo sa jednim ciljem – da bi se dopao gazdi.
 
Za N1 kaže – ovim pitanjem detaljnije će se baviti kada se vrati sa odmora.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS