Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Siniša Kovačević: Vučić je u Podgorici obrukao državu Srbiju - | K-013 Portal

Siniša Kovačević: Vučić je u Podgorici obrukao državu Srbiju

siniša kovačević

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević rekao je danas Beti da je odlazak Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija doživeo "apsolutni fijasko".

Kovačević je kazao da je Vučić boravak u Podgorici hteo da predstavi kao "osvajanje Troje", ali da u tome nije uspeo.

"Na sahranu se ne poziva, ali se i ne ide na sahranu kod komšije s kojim si se sudio zbog brazde ili medje ili koga si pre toga pokušavao na sve moguće načine da oblatiš koristeći medije. Nemaju oni stida, ponovilo se ono isto što se dešavalo s Oliverom Ivanovićem, samo što ovde smrt nije bila nasilna", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Crnogorci su ljudi koji poštuju smrt, "jer se smrti nikada nisu plašili".

"Nije redak slučaj da Crnogorac predje 500 ili 1.000 kilometara da bi izjavio saučešće", kazao je on.

Na pitanje da li je Vučić rizikovao ili pokazao veliku hrabrost što je otišao na sahranu mitropolitu Amfilohiju, kako su to pojedini beogradski mediji predstavili, Kovačević je kazao da nikakav rizik nije postojao.

"Šta su očekivali, da će ga dočekati kao u Srebrenici i gadjati cipelama? Dakle, nije bilo potrebno ni trunke hrabrosti, niti je bilo bilo kakvog rizika", ocenio je dramski pisac.

Kovačević tvrdi da je Vučić otišao u Podgoricu s ciljem da "zavadi" narod i arhijereje Srpske pravoslavne crkve.

"Ako su mesecima vodili kampanju protiv mitropolita Amfilohija, u kojoj su prednjačili njegova ekselencija Marko Djurić i režimski mediji, zašto su onda otišli na sahranu? Tim ljudima ništa nije sveto", kazao je Kovačević.

On je istakao da su vladike donele ispravnu odluku što nisu dozvolili da Vučić drži govor na sahrani.

Gostovanje na TV Vijesti, kazao je Kovačević, pokazalo je zašto Vučić izbegava tv duele i zašto gostuje samo kod "svojih" novinara.

"Novinar TV Vijesti je sa profesionalnom ozbiljnošću pristupio svom poslu i Vučiću nije dozvolio da mu postavlja kontra pitanja, da menja temu i zamenjuje teze. Pokazalo sa da tamo gde je potreban konkretan odgovor Vučić ne može da ga da", rekao je pisac.

Na pitanje Bete da li je bilo primereno da predsednik Srbije drži konferenciju za novinare u vreme dok je trajala arhijerejska liturgija u hramu Hristovog vaskrsenja i da se delegacija Srbije pojavi u Hramu tek pred završetak liturgije, Kovačević je kazao da je tim postupkom Aleksandar Vučić "obrukao" državu Srbiju.

"Vučić je imao potrebu da i na dan mitropolitove sahrane bude u centru pažnje. Umesto da prisustvuje opelu, on je na nekom stepeništu pričao da će Crnoj Gori pokloniti knjige. Sramota su za Srbiju one prazne stolice u Hramu koje su ostavljene za srpsku delegaciju", ocenio je dramski pisac.

Kovačević je kazao da se Vučiću pred svaki odlazak u inostranstvo može postaviti pitanje: "Predsedniče, gde nas danas brukaš".

Prema njegovim rečima, odlazak Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija je bila još jedna "kolektivna bruka u već postojećem nizu".

"Kao sedenje na šamlici kod Trampa, kao višesatno čekanje na prijem kod Putina, kao poluzagrljaj kod Si Dji Pinga...", zaključio je Kovačević.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.