Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupština SSP o efektima bojkota izbora i Planu za promenu režima - | K-013 Portal

Skupština SSP o efektima bojkota izbora i Planu za promenu režima

SSP, stranka slobode i pravde, skupština

Skupština Stranke slobode i pravde (SSP) će danas, u Kombank areni, razmatrati „Plan za promenu režima i prve poteze nove vlasti“, navodi se u saopštenju SPP.

U planu je ocenjeno da je bojkot izbora doveo do „potpune delegitimizacije vlasti“, kao i da je Evropska unija prihvatila stav da je Srbija „zarobljena država u kojoj nema demokratije i minimalnih uslova za normalan politički život“.

„Planom se predvidja istinski dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje i garancije EU. To će dovesti do sporazuma sličnih onima koji su u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji omogućili fer izbore i uslove za mirne promene vlasti. Plan podrazumeva i izgradnju čelične infrastrukture stranke koja će voditi pobedničku izbornu kampanju“, navode u SSP.

Stranka najavljuje da će u tu svrhu, za sva biračka mesta, za predstojeće izbore biti pripremljeno 20.000 kontrolora.

„Prvi potezi nove vlasti baziraće se na suštinskoj i radikalnoj promeni političko-ekonomskog sistema koji je Srbiju bacio na margine uredjene Evrope. Gradjanima se mora vratiti osećaj postojanja pravde, a za to je uslov beskompromisni obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom“, dodaje se u saopštenju.

Skupština SSP, zakazana za 11 časova u Kombank dvorani, izabraće generalnog sekretara, političkog direktora i izvršnog sekretara Političkog saveta.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.