Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sloga: Vlada da povuče uredbu o Odbrambenoj industriji Srbije - | K-013 Portal

Sloga: Vlada da povuče uredbu o Odbrambenoj industriji Srbije

Sloga: Vlada da povuče uredbu o Odbrambenoj industriji Srbije

Sindikat Sloga zatražio je danas da Vlada Srbije povuče uredbu o formiranju Kompanije „Odbrambena industrija Srbije“ i da javni tužilac konačno pokrene istragu o malverzacijama u namenskoj industriji.

„Zahtevamo da Vlada Srbije odmah povuče spornu uredbu, a javni tužilac konačno pokrene istragu o malverzacijama o čemu naveliko govori i domaća i svetska javnost, ali ne i naše državno tužilaštvo koje uporno o ovoj temi ćuti“, navedeno je u saopštenju Sloge.

Kompanija „Odbrambena industrija Srbije“ formirana uredbom Vlade Srbije, koju sačinjavaju fabrike namenske industrije i one koje se bave pružanjem usluga specijalne namene, pokušaj je da se objedinjavanjem prikriju sve dosadašnje nezakonite radnje i malverzacije u vojnoj industriji i da se ona pretvori u privatno vlasništvo, ocenjuje Sloga.

Taj sindikat tvrdi da se malverzacije posebno kriju u valjevskoj fabrici Krušik u kojoj je uzbunjivač Aleksandar Obradović nedvosmisleno dokazao da je otac visokog državnog funkcionera, ministra policije Nebojše Stefanovića umešan u trgovinu naoružanjem.

„Sloga“ je dodala da je uredba „toliko štetna za državu jer utire put ka totalnoj privatizaciji celokupne vojne industrije, gde će privatno vlasništvo na osnovu takozvane dokapitalizacije u jednom momentu biti potpuno dominantno“.

„U tom statusu za radnike koji još uvek rade će nastati pakao, jer slede lakša otpuštanja, a za trgovce oružjem i svetske mešetare to će biti raj“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.