Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SRS: Zakon o referendumu loš i u interesu stranaka na vlasti - | K-013 Portal

SRS: Zakon o referendumu loš i u interesu stranaka na vlasti

srs, srpska radikalna stranka, zakon o referendumu

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da je juče usvojeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi "loš i da u suštini onemogućava izjašnjavanje naroda o pitanjima koja nisu u interesu stranaka na vlasti".

"Predstavnici vlasti ovaj zakon predstavljaju kao vrhunac demokratije, a propisali su da se potpisi za sprovodjenje referenduma i ostvarivanja narodne inicijative moraju overavati kod notara i da se za svaki overeni potpis mora plaćati taksa od 40 dinara", navela je danas SRS.

Kako je stranka upozorila, "čak i ako 100.000 birača podnese zahtev za održavanje referenduma, to neće biti moguće ako Narodna skupština ne odobri održavanje referenduma, što znači da je zakon samo farsa i da sve zavisi isključivo od skupštinske većine".

"Zakon reguliše samo način vodjenja referendumske kampanje, što znači da je kampanja za osporavanje referenduma onemogućena, pa srpski radikali smatraju da će ovakav zakon biti samo legalizacija mahinacija vlasti i da neće biti u interesu naroda", naglasila je SRS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.