Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Ministarka za evropske integracije obmanjuje građane Srbije - | K-013 Portal

SSP: Ministarka za evropske integracije obmanjuje građane Srbije

stranka slobode i pravde, ssp, borko stefanovic, jadranka joksimovic

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas ministarku zaduženu za evropske integracije Jadranku Joksimović da "obmanjuje gradjane kada tvrdi da se u Srbiji živi kao u većini evropskih zemalja".

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović ocenio je da "umesto smene ili ostavke zbog toga što je za vreme njenog mandata zaustavljen proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, ministarka za evropske integracija Jadranka Joksimović nastavlja da razloge za neotvaranje pristupnih poglavlja traži u Briselu".

"To što je gospodja Joksimović i dalje ministarka zadužena za evropske integracije dokaz je da ne postoji politička volja da se sprovode reforme koje bi Srbiju približile EU. Upravo zato se u izveštajima iz EU traži da srpski režim usaglasi ono što radi sa deklarativnim zalaganjem za članstvo u Uniji", naveo je Stefanović a prenela SSP.

U Srbiji je u proteklih devet godina uništena demokratija o čemu svedoči izveštaj “Freedom haousa”. U Srbiji je ugrožena vladavina prava što je naglašeno u izveštajima Evropske komisije.

"Srbija je u konstantnom slobodnom padu na listama Reportera bez granica koje pokazuju stanje slobode medija. Prema izveštaju Instituta u Bazelu, Srbija je najkorumpiranija zemlja u Evropi. Za sve to odgovoran je Vučićev hibridni režim koji je državu oteo od naroda. Zato Srbija ne napreduje prema EU", ocenio je Stefanović.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je juče da je Srbija ove godine "pokazala da je prava evropska država", iako kako je priznala, nije ostvaren "naročiti napredak u pristupnom procesu EU".

"Ove godine obeležene pandemijom koronavirusa, Srbija nikome nije bila na teretu, uspešno se nosila sa globalnom krizom i obezbedila svojim gradjanima nivo zdravstvene zaštite kakav nema stanovništvo ni nekih članica Evropske unije", navela je ministarka.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.