Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Počast oslobodiocima na pogrešnom spomeniku - | K-013 Portal

SSP: Počast oslobodiocima na pogrešnom spomeniku

ssp, stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je vreme da sa vlasti "ode onaj koji zarad očuvanja političkog rejtinga manipuliše i mrtvima", koji je spreman da za dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu odaje počast poginulima u Prvom svetskom ratu.

U saopštenju se navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio da oda poštu poginulima u oslobađanju Beograda 1944. godine i da je umesto toga položio venac na Spomenik neznanom junaku koji je podignut 1938. godine u čast poginulih u Prvom svetskom ratu.

Vučić je to uradio da bi izbegao polemike o istorijskim događajima te 1944. godine, a to je da je nacistička Nemačka okupirala Beograd i da su grad oslobodili partizani uz pomoć Crvene armije.

Vreme je da prestanemo da se delimo i da donesemo realne istorijske sudove. Da naučimo da poštujemo i pamtimo sve koji su svoje živote dali za slobodu Srbije, navodi se u saopštenju SSP.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.