Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP radi zaštite građana predlaže nove mere za kladionice, bez reklama i zamračenh izloga - | K-013 Portal

SSP radi zaštite građana predlaže nove mere za kladionice, bez reklama i zamračenh izloga

ssp, stranka slobode i pravde

Predsednica Beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović je danas izjavila da je SSP zajedno sa gradjanima utvrdila da je 30 kladionica u Beogradu na manje od 200 metara od škola što je minimalna udaljenost dopuštena zakonom.

Dodala je da se daleko veći broj kladionica ne pridržava ograničenja od 100 metara razmaka izmedju dva takva objekta.

„Kladjenje je postalo jedna od često prisutnih bolesti zavisnosti veliki je broj gradjana, posebno mladih, koji su zbog kladjenja ušli u ogromne probleme“, navela je ona.

„Kao društvo moramo da se suočimo s tim problemom i preduzmemo mere koje će doprineti smanjenju izloženosti gradjana. Zato pokrećemo inicijativu da gradske vlasti propišu izgled spoljašnosti kladionica i kockarnica i način reklamiranja na otvorenom prostoru u Beogradu“, kazala je Popović u pisanoj izjavi.

Po njenim rečima, kladionice i kockarnice mogu da istaknu tablu manjeg formata, a da se potpuno ukinu svetleće reklame kojima su sada obeležene, da izlozi budu providni, bez oznaka kladionica, da na 50 odsto izloga bude upozorenje o zabrani učestvovanja maloletnih lica u kladjenju, uz odgovarajući tekst o prevenciji bolesti zavisnosti u skladu sa postojećom regulativom, i da se kladionice i kockarnice ne mogu reklamirati ni na jedan način na igralištima, školskim dvorištima ili besplatnim sportskim terenima namenjenim deci.

Popović je najavila da će SSP za sledeću sednicu Skupštine grada pripremiti tekst odluke o tome.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.